Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TARIMDA FELAKET YILI: TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR, 2025’E AFETLERLE BAŞLADIK DEDİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Karabük’te zirai don nedeniyle büyük zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Karabük’te
İmren Lokumları

KARABÜK – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Karabük’te zirai don nedeniyle büyük zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Bayraktar, 2025 yılına afetler açısından çok hızlı ve yıkıcı bir başlangıç yapıldığını belirterek, “İklim değişikliği tarımı derinden etkiliyor. Hem afetlerin sayısı hem de şiddeti artıyor” dedi.

Safranbolu ilçesine bağlı Kırıklar köyünde çiftçilerle bir araya gelen Bayraktar, eksi 25 ile 30 dereceyi bulan soğuk havaların ürünlerde ciddi zararlara yol açtığını belirtti. Ziyaret ettiği badem bahçesinde üretici Şaban Saymaz’dan bilgi alan Bayraktar, “Bu sıcaklıklara hiçbir ürün dayanamazdı. Ne yazık ki dayanamadı da. İlkbaharda kışı yaşadık, kar beklenen kış aylarında ise kuraklıkla karşılaştık. Mevsimler şaştı, ürünlerimiz felç oldu” diye konuştu.

Bayraktar, özellikle badem, ceviz, elma, kiraz ve vişne gibi meyve türlerinde yüzde 100’e varan kayıplar yaşandığını vurgulayarak, “Bu yaşadığımız olay, tarım tarihimizin en büyük felaketlerinden biridir. Deprem nasıl şehirlerimizi yıktıysa, bu da tarımımızı yerle bir etti” ifadelerini kullandı.

Üreticilerin böyle afet anlarında yalnız kalmak istemediğini belirten Bayraktar, “Ziraat odaları olarak ilk andan itibaren sahadayız. Çiftçimizin yanındayız. Tüm illerden gelen raporları Cumhurbaşkanımızla iki kez paylaştık. Sürecin takipçisiyiz” dedi.

Bayraktar, daha sonra Karapınar köyüne geçerek, üretici Ömer Yavuz’a ait ceviz bahçesinde de incelemelerde bulundu. Buradaki zararların da çok büyük olduğunu söyleyen Bayraktar, devletin tüm imkanlarıyla üreticinin yarasını sarması gerektiğinin altını çizdi.

Bayraktar, “Allah böyle bir afeti bir daha göstermesin” temennisiyle açıklamalarını sonlandırdı.